Brunch στο Estrella

Τετάρτη πρωί αποφάσισα να πάω για brunch στο Estrella. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα, μιας και στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι έχουν γευτεί το διάσημο μπουγατσάν. Αυτή τη φορά πήγα για να μιλήσω με τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, ο οποίος έχει φτιάξει το μενού όλων των καταστημάτων.

Ο σεφ με καλοσόρισε και κατευθείαν μου έδωσε να δοκιμάσω δυο από τα πιο πολυζήτητα πιάτα του καταστήματος. Το μπουγατσάν και τα red velvet pancakes. Τίποτα από αυτά δεν ήταν έτοιμο ή κακοφτιαγμένο, μιας και το διαπίστωσα με τα μάτια μου όταν μπήκα στην κουζίνα. Ο σεφ ήταν αρκετά φιλικός έτσι ώστε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μου πει δυο λόγια για το μενού και το κατάστημα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο βίντεο πλάνα από την κουζίνα και όσα είπαμε με τον σεφ.

Έχοντας ξαναδοκιμάσει το μπουγατσάν ξανά, ήξερα τι να περιμένω. Το κρουασάν ήταν φρέσκο, η κρέμα σπιτικά φτιαγμένη, ενώ τα συνόδευε μια κουταλιά από πλούσια γκανάς σοκολάτας και κόκκινα φρούτα. Η γεύση του είναι τέτοια που σε κάνει να νιώθεις ότι η κλασσική μπουγάτσα είναι παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη. Αυτή μάλλον είναι η νέα μπουγάτσα και επάξια έχει κερδίσει τη φήμη της.

Τα red velvet pancakes τα δοκιμάσα για πρώτη φορά. Ξεκίνησε ως ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο μενού και τώρα σερβίρεται όλο το χρόνο. Ουσιαστικά είναι 3 κόκκινες τηγανίτες που σερβίρονται με μια κρέμα τυριού, όπως το red velvet cake, και κόκκινα φρούτα. Οι τηγανίτες έχουν τη γεύση που θα περίμενες αλλά ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα δυο υλικά φέρνει τις απλές τηγανίτες σε άλλο επίπεδο. Σίγουρα δεν έχω συναντήσει ξανά ένα τέτοιο πιάτο και γευστικά ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Το Estrella βρίσκεται στην Παύλου Μελά 48 στη Θεσσαλονίκη, εκεί από όπου ξεκίνησε, αλλά πλέον μπορείτε να το βρείτε στη Λάρισα, την Κύπρο, την Αθήνα, την Κρήτη και ακόμη περισσότερα καταστήματα θα ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα. Το μενού παραμένει το ίδιο σε κάθε πόλη και γιατί όχι, όταν ο κόσμος το ζητάει και του αρέσει τόσο πολύ, ώστε να σχηματίζει ουρές έξω από αυτό όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Αφήστε μια απάντηση