Πως να εξοικονομήσεις χρήματα στη μαγειρική

Μιας και πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά λεφτά για ένα γεύμα στο σπίτι, σας έχω τη λύση! Είτε είστε φοιτητές, είτε ζευγάρι, είτε και οικογένεια, σας έχω τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν μαγειρεύετε.

Κάναμε ήδη ένα βίντεο πάνω σε όλη την ιδέα και δείχνουμε αναλυτικά τις συνταγές, στο κανάλι μας στο Youtube.

Πίσω από τη διαδικασία υπάρχουν πολλά μυστικά για το πως να εξοικονομίσεις χρήματα όταν μαγειρεύεις και φυσικά πως να μην πετάς το φαγητό που περισσεύει.

Πρώτα απ’ όλα, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και βρες τις προσφορές. Μπορείς κάθε μέρα να βρεις προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, μπορείς να πας στη λαϊκή, ώστε να βρεις ακόμη πιο φθηνά υλικά για να μαγειρέψεις, όπως φρούτα και λαχανικά. Και αυτό που μπορείς να κάνεις είναι πας προς το μεσημέρι, όταν τα ψάρια και τα κρέατα έχουν καλύτερες τιμές! Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κερδίσεις χρήματα όταν αγοράζεις υλικά για να μαγειρέψεις.

Αν φτιάχνεις σαλάτα, αγόρασε το μαρούλι, όχι έτοιμη τη σαλάτα. Έτσι σώζεις χρήματα και μεγάλη ποσότητα, εάν είσαι από αυτούς που αγαπάνε τις σαλάτες. Αν θέλεις να κάνεις μια εύκολη βινεγκέτ ή σάλτσα, βρες μια εύκολη συνταγή και αποθήκευσέ τη στο ψυγείο σου. Έτσι θα έχεις πάντα σάλτσα και δεν θα χρειάζεται να παίρνεις έτοιμες.

Το ψωμί είναι από τα υλικά στο σπίτι που περισσεύουν συνέχεια. Όταν περισσεύει ψωμί, χρησιμοποίησέ το για κρουτόν ή φρυγανιά. Μπορείς να κάνεις κρουτόν το ψωμί που περίσσεψε ή είναι μπαγιάτικο βάζοντάς το στο φούρνο με ελαιόλαδο και αλάτι. Πίστεψέ με θα είναι τέλειο! Επιπλέον μπορείς να το τρίψεις και να το κάνεις ψρυγανιά για να πανάρεις το κοτόπουλο!

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα όταν μαγειρεύεις. Είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις και να είσαι σίγουρος ότι θα δεις και διαφορά στο πορτοφόλι σου. Εμείς θα ανανεώνουμε συνεχώς αυτό το άρθρο έτσι ώστε να σου προτείνουμε νέους τρόπους να κάνεις τη μαγειρική στο σπίτι ακόμη πιο οικονομική.

Προς το παρόν, δες το βίντεό μας στο οποίο κάναμε 3 πιάτα για 2 άτομα με μόνο 5€.

Αφήστε μια απάντηση