Κεφτεδάκια κροκόδειλου στο Big Kahuna

Πρόσφατα επισκέφτηκα το «The Big Kahuna» στη Θεσσαλονίκη, το νέο μπεργκεράδικο που έχει κάνει πανικό στην Αθήνα. Αφού ήρθε στη Θεσσαλονίκη είπα να το δοκιμάσω.

Ζήτησα από τους ανθρώπους να φέρουν τα καλύτερα πιάτα τους ώστε να τα δοκιμάσω. Ξεκινήσαμε με ένα cocktail που είχε μια πολύ ιδιαίτερη, φρουτώδη γεύση. Δεν περίμενα να πίνω cocktail την ώρα που δοκιμάζω burger, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν μια πολύ καλή αρχή.

Σειρά είχαν τα κεφτεδάκια από κροκόδειλο, που αποκαλούν «The Jungle of Zimbabwe» που απ’ ότι κατάλαβα έχουν μεγάλη επιτυχία και δικαιωματικά γιατί ήταν πεντανόστιμα και είχαν λίγο καπνιστό τσένταρ στο κέντρο τους που έλιωνε. Η γεύση τους δεν είχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα απλά κεφτεδάκια που έχουμε συνηθίσει και αυτά είχαν ένα απαλό πανάρισμα εξωτερικά που τα έκανε έξτρα τραγανά.

Αμέσως μετά ήρθε το Jamaican Fried Rice. Τηγανητό ρύζι σε φύλλα μπανάνας, μιξ λαχανικών, κάρυ, γάλα καρύδας και μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο, έτσι όπως σερβιρίστηκε σε εμάς. Ήταν νόστιμο, είχε αρκετό κοτόπουλο και για main course είναι αρκετά χορταστικό.

Πάμε στο πιο σημαντικό, το burger. Δοκιμάσαμε το «Magic Island» με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τραγανό κατσικίσιο τυρί, τηγανητά potato sticks, ντομάτα και Kahuna’s salad mix, συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες. Επιτέλους ένα burger που έχει ψωμάκι brioche και όχι ψωμί μαργαρίτα. Τo brioche ήταν πολύ αφράτο, το μπιφτέκι γευστικό, τα potato sticks έδιναν κάτι τραγανό που λείπει συνήθως από το burger και το κατσικίσιο τυρί ξεχώριζε χωρίς να καλύπτει τη γεύση του μπιφτεκιού. Ήταν ένα ωραίο, διαφορετικό burger.

Τέλος, είναι worth-it; Το Big Kahuna είναι ένα τέλειο κατάστημα για να φας ένα burger και όχι μόνο. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι καλά και αυτό φαίνεται όταν δοκιμάσεις ένα πιάτο τους. Επομένως πληρώνεις από 4,90€ μέχρι 9,80€ για ένα burger που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει πουθένα και σίγουρα δεν θα ξεχάσεις. Όμως αν δεν είσαι του burger, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και να δοκιμάσεις για πρώτη φορά κροκόδειλο.

Αφήστε μια απάντηση